Hva kan en Slyngevugge brukes til?

Hva kan en Slyngevugge brukes til?

En slyngevugge er en vugge som gir babyen din både omfavnelse og vugging. Med en slyngevugge blir det enklere å få babyen til å roe seg. Slyngevuggen er kjennetegnet ved at den er laget helt av stoff. Den har vanligvis en madrass i bunnen, men ingen fast bunn. Den myke stoffstrukturen i slyngevuggen omfavner babyen og gir trygghet. En slyngevugge med fjær etterligner de vuggende bevegelsene som babyen er vant til og føler seg trygg med, fra tiden i mors mage. For en nyfødt baby er det en stor overgang å tilpasse seg verden utenfor livmoren. Den første tiden utenfor livmoren kalles også det 4. trimester. I denne perioden er det flere ting du som forelder kan gjøre for å gi babyen din mest mulig ro og trygghet. En av de tingene du kan gjøre for å gi babyen ro, trygghet, og for å få babyen til å sove, er å bruke en slyngevugge. Med en slyngevugge føler babyen seg omfavnet, akkurat som inne i livmoren. De myke, svingende bevegelsene fra slyngevuggens fjær har en beroligende effekt på babyen og minner dem om den trygge tiden da de var inne i livmoren.

 

Hva kan en slyngevugge brukes til?

En slyngevugge er i seg selv en vugge som er designet for å gjenskape miljøet babyen er vant til fra livmoren. Når du legger babyen i slyngevuggen, blir babyen omsluttet og svøpt i det myke stoffet, og med hjelp av slyngevuggens fjær kan du gynge babyen opp og ned. Dette får mange babyer til å sovne enkelt og raskt.

De fleste babyer sovner lettere og raskere når de blir vugget i en slyngevugge. Babyer trenger søvn, ro og trygghet for å utvikle seg og vokse. Derfor er slyngevuggen ideell for å gi babyen ro og søvn, spesielt i perioder med for eksempel magekramper eller refluks. Slyngevuggen er også en nyttig hjelp i perioder med tigersprang, når babyen er mer urolig og har vanskeligere for å finne roen og sovne. I tillegg er slyngevuggen også gunstig for spedbarn med kolikk, da den innhyllende effekten fra slyngevuggens stoff og de vuggende bevegelsene kan bidra til å lindre babyens kolikksmerter.

Generelt sett er slyngevuggen flott for både korte og lengre lurer. Samtidig gir slyngevuggen deg som forelder muligheten til å ha hendene frie til alle de dagligdagse gjøremålene med barn eller til å slappe av mens babyen sover godt og trygt.

 

Hvor lenge kan babyen bruke en slyngevugge?

Slyngevuggen fra SleepyB er for babyer fra 2,5 kg opp til 15 kg. Den kan derfor brukes fra nyfødt og opp til rundt 2 år, selv om dette varierer mye fra barn til barn. 

  |  

Flere innlegg