Kan babyen sove i en slyngevugge med det samme?

baby i hengevugge

Ja, det er trygt for babyen å sove i en slyngevugge fra starten. Det er imidlertid viktig å sørge for at babyen ikke bare sover i slyngevuggen, da det også er viktig for babyen å sove på en fast madrass. Du kan bruke slyngevuggen til korte lurer, og derfor er det en god idé å ha den klar før babyen kommer, slik at du enkelt kan la babyen sove i den når dere kommer hjem. Men sørg for at slyngevuggen ikke blir det eneste stedet babyen sover.

Det er også viktig at babyen har en egen seng hvor den kan sove. Dette betyr ikke nødvendigvis at babyen ikke kan sove i slyngevuggen om natten, men det er viktig å være oppmerksom, spesielt hvis babyen er aktiv og har en tendens til å snu seg, da det er mulig for babyen å komme seg ut av slyngevuggen. Hvis du er usikker på hvor mye du bør bruke slyngevuggen eller hvor mye babyen din bør sove i den, kan det være lurt å konsultere helsepersonell.

Hvor lenge kan babyen sove i slyngevuggen?
Normalt kan en baby sove i en slyngevugge frem til rundt 1 års alderen, da de vanligvis blir for aktive til å sove komfortabelt i den. De fleste bruker den aktivt til 6 måneders alder og deretter brukes den innimellom.

En aktiv baby kan lett kravle ut av slyngevuggen, derfor er det viktig å plassere den nær gulvet hvis babyen skulle forsøke å komme ut.  Dette er imidlertid bare en generell retningslinje, da barns søvnvaner varierer, og det er viktig å tilpasse seg babyens individuelle behov.

Det er viktig å forstå at alle barn er forskjellige, så det er viktig å være oppmerksom på hvordan ditt barn sover. 

Når det kommer til barn og søvn, er det ikke en universell løsning. Det handler om å tilpasse seg hvert barns unike behov og vaner.


  |  

Flere innlegg